Притежава ли България потенциала да се превърне в международна гурме дестинация – това е една от основните теми, които ще бъдат обсъдени по време на Food & Beverage Forum – първата по рода си професионална среща на шеф-готвачи, хотелиери, ресторантьори и доставчици за индустрията. Тя ще се проведе на 8 май 2024 г. в Event Space 2020 (малкото НДК) в София. По време на Food & Beverage Forum 2024, темата за националната кухня ще бъде разгледана от две.. Вижте още
От началото на 90-те години на миналия век, т. нар. суровини от критично значение станаха основна и на този етап все още незаменима суровина в производствения процес на много индустриални сектори и на технологиите, от които зависи зеления преход. Необходимостта от тези суровини в съвременните икономики нараства експанзивно, тъй като те са необходими за производството не само на технологиите, насочени към борбата с климатичните промени и енергийния преход, но и на.. Вижте още
До 30 май, в столичната галерия „Икар“, цигуларят и педагог маестро Мичо Димитров представя 26-ата си самостоятелна изложба. Той е роден в Пловдив. Завършва музикално училище, а след това и Консерваторията в София при Боян Лечев и Владимир Аврамов. Финалист е на конкурса „Чайковски" в Москва, лауреат на конкурса „Фриц Крайслер" във Виена. Специализира при проф. Ифра Нийман в „Гилдхол Скуул” в Лондон. Концертмайстор на Пловдивската филхармония, с диригент.. Вижте още
На 6 май отбелязваме Световния ден на акордеона. Това е датата, на която инструментът е патентован. За Калоян Куманов акордеонът е живот. Пред Радио София той сподели, че би разграничил акордеона от всички останали инструменти. „6 май е Ден на храбростта. Наистина този инструмент е за храбри хора, защото много малко хора издържат до край. Той тежи много и това е единственият инструмент, който тежи толкова и го носиш на гърба си. Това е единственият.. Вижте още